Historik

HISTORIK

 

Sådan så det ud før.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan ser det ud i dag.

 

 

I 2014 tog vi kontakt til Bornholms Regionskommune der lavede en aftale om at etablerer et nyt spisested hvor vi laver mad over bål. Et nyt koncept der ikke tidligere er set i Danmark, som det første sted i Danmark laver vi mad over brændebål.

Peger F. Herring bestilte i 1847 Bornholms største træskibsbyggeri som blev bygget på "Gruset" i Svaneke der hvor Outdoor Restaurant Svanereden ligger i dag. I 2007 ønskede man at lave en tro kopi af Barken Svanen, arbejdet blev på begyndt i tørdokken i Nexø, men desværre ikke færdiggjort.

Vi lavede en aftale med Bornholms Regionskommune og Nexø Havn om at Kommunen vil sørge for at Barken Svanen blev flyttet til Svaneke

Vi flyttede resterne af Svanen til Svaneke som vi har bygget madvogn bænke og borde af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bornholms Tidende skrev:

 

Lidt regn og blæst kunne ikke afholde Svanekes nye restaurant - Outdoor Restaurant Svanereden - i at åbne i dag.

 

Fra klokken 11.00 var den nye outdoor-restaurant åben med tilbud om tapas, kaffe og hjemmelavede svanekager. Senere på dagen tændes op i bålkøkkenet, for outdoor skal tages helt bogstaveligt: Restauranten serverer kun ved udendørs borde og bænke og maden laves over bål midt blandt gæsterne.

Børn kan få lov selv at være aktive og lave popcorn eller deres egne pandekager over bålet.

 

Restaurant og borde, bænke og dekorationer er udført af træ fra det nu lukkede skibsbyggeprojekt Svanen i Nexø.

Senere vil de dele af rekonstruktionen af det gamle træskib, der nåede at blive bygget, blive opsat ved siden af den nye outdoor- restaurant som en formidling af skibsbygningshistorien på Bornholm.

En del af Svaneke Street Food